Какви иновации ни очакват в сферата на лазерната епилация и грижата за косата

Иновации в лазерната епилация и грижата за косата

Преди десет години едва започвахме да чуваме термина Botox, а лазерите изглеждаха напълно научнофантастични. И вероятно не сте мислили, че скоро ще използвате прозрачни пластмасови ленти, за да избелите зъбите си у дома. И така, какви иновации ще донесе следващото десетилетие?

По-малко сиви коси, без боя

Лабораториите, работещи в сферата на козметиката са в трескаво търсене на „лек“ за сивата коса – и те се доближават вече до решението.

Изследване, публикувано миналата година, показа, че сивите коси се причинява от водороден прекис и други увреждащи клетките молекули. Те се натрупват с напредване на възрастта, избелвайки пигмента в косата. Липсата на ензим, наречен каталаза, позволява на тези молекули да се натрупват, но EXT Life Sciences, компания за биотехнологии, базирана в Мичиган, смята, че е намерила химическо съединение, което може да възстанови каталазата. По този начин ще върне косата в първоначалния си цвят. Компанията работи за включването на съставката в балсами и серуми, с които да се третира косата.

Друга изследователска група за биология на косата е L’Oréal, базирана в Париж. Тя идентифицира двойка гени, които могат да определят дълголетието на клетките, които придават цвят на косата. Учените работят усърдно в разработването на лечение, за да блокират прогресивния спад на тези клетки и да спрат или поне да забавят процеса на посивяване, казва директорът на групата Бруно Бернар.

По-красива кожа, без посещение при лекар

Изминалите години ни дадоха ефективни опции за лазерно обезкосмяване в професионални клиники или в домашни условия, но това е само началото. „В не много далечното бъдеще лазерите и машините с интензивна импулсна светлина, които премахват нежеланите окосмявания, пигментни петна по кожата и лекуват акне, ще седят на тоалетките в банята до четките за зъби“. Това каза Тина Алстър, клиничен професор по дерматология в университета в Джорджтаун Медицина Център във Вашингтон.

Лазерът за възстановяване на кожата у дома ще може да бъде закупен от дистрибуторите и лекарските кабинети в следващите години.

Какво още ни очаква

Дерматолозите и пластичните хирурзи признават, че много скоро ще започне прилагане на технологии за бързо и нехирургично премахване на мазнини, липосукции и кожни образувания. Докторите ще могат, буквално да изтриват бръчки по тялото, чрез полагане на специални гелове. Очаква се избелването на зъбите да може да се прилага и при домашни условия, като би отнело 5-10 мин, а не както сега, повече от 45 минути. Използването на стволови клетки (което е все още черна кутия за науката) ще намира приложение вече и в сферата на възстановяване на естествената красота.

Зашеметяващи перспективи, нали?

Можете да разгледате и нашата Facebook и Instagram страница, за да се запознаете с нашите промоции!

Интересни статии

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button