Лазерна епилация за лице или цяло тяло

Използвана технология

Изберете вашата зона за епилация, брой процедури и направете своето запитване

За да бъдете в крак с всякаква информация за лазерната епилация, можете да посетите нашата Блог страница или да се абонирате за нашата Facebook страница!

Изберете вашата зона за епилация, брой процедури и направете своето запитване

Изберете вашата зона за епилация, брой процедури и направете своето запитване

ЧЗВ за Лазерната епилация

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е метод за трайно обезкосмяване, при който лазерният лъч, който по своята същност е светлинна енергия, е насочен и се поглъща от меланина (пигмента) в косъма и се трансформира в топлинна енергия, като резултата е унищожаване на космения фоликул, за трайно премахване на косъма от зоната.

Може ли да бъде отстранено трайно нежеланото окосмяване с лазерна епилация?

Лазерната епилация с диоден лазер е най-иновативният, ефективен и безболезнен метод за отстраняване на нежелано окосмяване, което в дългосрочен план е дори по-евтино от кола маска и други методи със скубане на космите. Ефективно може да се остранят до 95% от окосмяването в третираната зона.

Как да се подготвя преди процедура лазерна епилация?

Преди процедурата е необходимо зоната да бъде избръсната. Не трябва да се прилага скубане или кола маска поне 3 седмици преди процедурата.

Колко процедури лазерна епилация са необходими за пълно отстраняване на нежелано окосмяване?

Ефект от лазерна епилация може да се наблюдава дори след само една процедура, но за най-добри резултати е препоръчително да се приложи пакет от процедури. В зависимост от типа окосмяване и зоната, броя на процедурите може да варира между 6 и 10 за трайно отстраняване на нежелано окосмяване. За зони по лицето броя необходими процедури са около 10.

Каква е периодичността между отделните процедури лазерна епилация?

В зависимост от зоната, периодичността между процедурите е различна, но за оптимален ефект е препоръчително: За зона „лице“ – 30-35 дни | Зона „торс“ и „ръце“ – 50-60 дни | зона „крака“ – 70-80 дни.

Мога ли да прекъсна процедурите лазерна епилация и след известно време да ги рестартирам отново?

Препоръчително е при стартиране на пакет лазерна епилация, периодичността между процедурите да се спазва за максимален ефект. Ако се спрат процедурите на 3 или 4 сесия от пакета, е възможно да се получи обратен ефект, поради стимулиране на „заспалите“ фоликули в кожата вследствие на загравянето по време на процедурите.

Може ли да се прилага лазерна епилация през лятото?

С новите диодни лазери, лазерната епилация е възможна и през лятото, като единствено не е препоръчително да се правят слънчеви бани 3 дни преди и след процедура. Прилагането е слънцезащитен крем в третираната зона е задължително през летния сезон.

Може ли лазерната епилация да причини рак или други заболявания?

Дългогодишните изследвания са доказали, че лазерната епилация е безвредна, тъй като се третира зона между 700-1100 nm в повърхността на кожата, т.е. зоната където е космения фоликул. Лазерният лъч е с тази дължина и не преминава през органите на човешкото тяло.