Радиочестотен лифтинг – какви са предимствата му?

Радиочестотен лифтинг - какви са предимствата му?

Радиочестотен лифтинг (познат също като Радиочестотно подмладяване – RF) понастоящем са сред най-популярните неинвазивни процедури за корекция на лице и шия, като са доста популярни и ефективни методи за подмладяване и освежаване. Дори пластичните хирурзи го препоръчват като ефективен и предпочитан метод преди да се решите да се подложите на хирургически корекции по лицето и шията.

Тези процедури могат успешно и видимо да стегнат, освежат, изгладят бръчките и контурират лицето,  но трябва да знаете , че това може да стане само с правилната машина/технология, която да отговаря на вашите цели.

Ето най-добрите детайли и съвети, които ще ви помогнат да направите правилния избор за радиочестотен лифтинг:

Радиочестотното третиране действа като предизвиква стягане на  тъканите точно под повърхността на кожата и контурира лицето, създавайки стегната, тонизирана, „младо изглеждаща“ кожа. Освен че извайват отпуснати контури на лицето, те могат също така да изравнят тена на кожата ви и да изгладят бръчките. Могат да стопят локално мастни натрупвания и дори да ви помогнат да загубите сантиметър от зоната, където имате натрупване.

Ако се чудите как една радиочестотна процедура може да направи всичко това, то е защото има различни радиочестотни машини и технологии в зависимост от резултата, който търсите. Подобно на ултразвуковото и лазерното третиране, радиочестотата не е „машина“, а вид енергия, която генерира топлина. Тази топлина въздейства по контролиран начин  за стартиране на производството на свеж колаген и еластин. Това води до по-голяма плътност и еластичност на кожата в третираната зона.

Различните терапии използват различни нива на топлина, с различен дискомфорт и продължителност.

Ако искате да стегнете кожата и да изгладите бръчките, бихте могли да пробвате биполярни/мултиполярни радиочестотни устройства или монополярни/униполярни. Устройствата за радиочестотен лифтинг „нагряват масово“ тъканите точно под повърхността на кожата, но не са аблативни, което означава, че не премахват слой кожа или не увреждат повърхността по никакъв начин.

 „Полярните“ радиочестотни процедури на цялото лице отнемат около 45 минути, като обикновено ефекта веднага след третирането е  леко зачервяване на кожата.Много важен момент при тези манипулации е опитността на Терапевта и въпреки че няма ограничения за това кой може да извършва тези терапии, тези машини, могат значително да загреят кожата и да причинят изгаряния или нежелана загуба на мазнини. Затова винаги избирайте доказани апарати/технологии в реномирани центрове за естетични процедури!

Процедурата се извършва с нанасяне на гел върху кожата на третираната зона. Извършват се кръгови или повтарящи се движения напред-назад по лицето и шията ви. Това позволява на вашия Терапевт да контролира нагряването на кожата. Температурата на кожата в третираната зона трябва да бъде доведена и поддържана между 40 и 43 градуса, но не по-висока. Ако не се контролира температурата, топлината ще стане непоносима и могат да възникнат изгаряния в зоната. Топлината достига само до 2 мм дълбочина, което засяга епидермиса, генериращ колаген.

Процедурата е приятна и успокояваща и е перфектният начин да релаксирате с краен лифтинг ефект за вашето лице.

Колко често е необходимо да се правят радиочестотни процедури за подмладяване ?

При прилагане между 4 и 12 процедури с интервал през около две седмици, при марковите машини може да се гарантира видим ефект. Това разбира се не важи за хилядите имитации на радиочестотни платформи, основно произведени в Китай и Корея. При тях прилагане и над 20 процедури няма да доведе до очаквания ефект.

Има ли някакъв период на престой?

Не, можете спокойно да се върните към обичайните си занимания веднага след процедурата. Не е необходим обезболяващ крем.

Каква е цената на процедурата?

В реномираните естетични центрове и клиники, цената на една процедура варира между 100 и 200 лв. за процедура. Закупуването на пакет от процедури ви позволява да ползвате значителна отстъпка в крайната цена за процедура.

Най-погрешното схващане  е ,че всеки един апарат може да се постичне очаквания ефект на стягане , повдигане и освежаване. Вие трябва да бъдете максимално бдителни особено при тези апарати, които предлагат радиочестотно подмладяване до 30 лв/процедура.

Елмида Бюти“ предлага най-ефективния и доказан във времето апарат за радичестотен лифтинг Accent Prime на израелската компания Alma Lasers. С него резултатите наистина са видими дори след няколко процедури.

За повече информация и безплатна консултация – 0897 850 322.
Може да разгледате за предстоящи предложения на нашите страници във Facebook и Instagram.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button