Лазерната епилация – Всичко, което трябва да знаете, преди да опитате

Всичко за лазерната епилация

Бръснене, скубане, кола маска … всичко това отнема време, но за хората, които предпочитат да имат гладка кожа без косми, това може да изглеждат като единствената възможност. Ако обаче сте готови да отделите малко допълнителни пари, можете да изберете вместо това по-постоянен резултат: лазерно обезкосмяване. Този високотехнологичен метод използва светлината, за да унищожи космения фоликул, оставяйки ви напълно гладка кожа.
Помолихме някои професионалисти да ни предадат цялата информация, която трябва да знаете, преди да извършите тази процедура.

1. Лазерното премахване на космите не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед

Всяка услуга с думата „лазер“ в нейното име може да изглежда плашеща, но всъщност е много проста. „Енергията от лазера се взима от пигмента в космения фоликул, което причинява разрушаване на корена“, обяснява дерматологът от Ню Йорк д-р Маргарита Лолис. След като коренът е унищожен, той не може да произведе повече коса.

2. Има три основни типа лазери:

  • Диод – Диодният лазер е много ефективен, както за  светла, така и за тъмна кожа;
  • Александрид – Този лазер е най-бързият от всички видове лазер и работи най-добре при третиране на по-големи участъци на тялото сред пациенти, които имат светъл тен;
  • Nd: YAG – Този лазер с дълъг импулс може да се използва безопасно при всички типове кожа, включително кожа с тен. Той е по-малко ефективен за финно окосмяване в сравнение с други видове лазери.

3. Лазерната епилация работи най-добре в четири области

Въпреки, че лазерната епилация може да работи върху всяка част на тялото, от която искате да премахнете космите, тя е особено ефективна върху зоните на бикините, устните, брадичката и подмишниците.

4. Хората с гъста, груба и тъмна коса са най-добрите кандидати за лазерно обезкосмяване

Ако имате тъмна коса и някога сте се дразнили колко упорито може да бъде, когато става въпрос за повторно израстване и отстраняване, радвайте се: „Лазерът е насочен от пигмента или цвета в космения фоликул„, обяснява Шароф.

„Някои косми са просто много устойчиви и понякога се появяват нови, поради хормонални промени или други корени на косъма, които стават активни по време на третирането“, обяснява д-р Бирнур Арал, директор на Лабораторията за красота Good Housekeeping, която има личен опит с лазерна епилация.

5. Трябва да спрете да използвате конкретни лекарства

Точно както при кола маска, това третиране е несъвместимо с някои лекарства. „Всички лекарства, които са фоточувствителни, трябва да бъдат спрени поне една седмица преди терапията„, предупреждава Шароф. Тя също така отбелязва, че повечето антибиотици могат да бъдат фоточувствителни, така че ако имате инфекция, би било добра идея да отложите сесиите си с лазерна епилация с няколко седмици.

6. Ще видите реални резултати след около 6 до 8 терапии

Всички са различни, така че количеството сесии, които е необходимо, варира за всеки индивид, казва д-р Лолис. „Лазерната епилация работи, когато косата е в активния си растеж„, обяснява тя. Различните части на тялото имат различни темпове на растеж и следователно могат да отнемат по-дълъг или по-кратък период, в зависимост от това, на кое място третирате, но Шароф заявява, че по-голямата част от клиентите се нуждаят средно от шест до осем сесии за пълно премахване на космите.

7. Трябва да присъствате на всяка сесия

Една от най-големите грешки, които хората правят, е да не завършат необходимото количество сесии„, предупреждава д-р Лолис. Ако наистина искате вашата терапия да бъде ефективна, послушайте своя терапевт – той/тя знае най-добре.

8. Лазерната епилация не трябва да е болезнена

Шароф отбелязва, че повечето от клиентите описват терапията като „леко, топло пощипване„.

9. Не се притеснявайте, ако сте в цикъл.

Много е важно да се спазва честотата на терапиите„, обяснява Шароф, „така че дори, ако една жена е в цикъл, нека просто използва тампон по време на сесията„.

10. Има едно нещо, което трябва да направите преди започване на терапиите: да се обръсне зоната!

Молим предварително да бръснете зоната, която третирате, за да може лазерът да проникне в корена на косъма„, съветва Шароф. „Мястото не трябва да се третира с медикаменти съдържащи восък, да се прилага скубане с пинсета или изрусяване на космите, един месец преди сесията, понеже коренът се нуждае да бъде естествен преди да бъде атакуван от лазера“.

11. След лечението трябва

След терапия, избягването на излагане на слънце е препоръчително и използването на слънцезащитен крем за защита на лицето и тялото е силно препоръчително. Д-р Арал също отбелязва, че всеки растеж на космите между сесиите трябва да бъде третиран с бръснене (не кола маска)!

12. Всяка сесия си струва парите

Цената за лазерна епилация, която плащате за една терапия, може да варира според търговеца, както и че може да варира в зависимост от коя част на тялото премахвате космите. Като се има предвид, че са необходими няколко сесии, за да се спре напълно растежа на космите, това не е точно най-евтината терапия. Но ако обичате да имате КАДИФЕНА КОЖА БЕЗ ОКОСМЯВАНЕ, наистина СИ СТРУВА РАЗХОДА !

Лазерното обезкосмяване може да се разглежда, като повече от дългосрочна инвестиция. „ЕЛМИДА БЮТИ“ предлага пакети за клиенти, закупуващи няколко терапии наведнъж, така че не забравяйте да попитате за наличните специални предложения в страниците ни във Facebook или Instagram.

13. Има няколко риска.

Докато лазерното обезкосмяване се счита за безопасно лечение, д-р Лолис отбелязва, че съществува риск от изгаряне, както и че има и възможността космите да растат обратно, което може да изисква ежегодни терапии.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button