fbpx

Лазерна епилация – Факти и митове

laserna-epilaciq

Ето някои митове и факти за лазерното обезкосмяване, които могат да ви помогнат да решите дали бръсненето и колата маска могат да бъдат минало.

Митът: Лазерното третиране на космите всъщност стимулира допълнителният им растеж.

Фактите: Лазерното премахване на окосмяването не води до растеж на повече косми. Ако това беше вярно, всички милиони хора, които търсят лек за плешивост, щяха да се подложат на лазерна епилация. Така че: това е абсолютен мит. Всеки човек има свои собствени модели на растеж на космите и тялото на всеки един индивид постоянно се променя. Някои хора могат да загубят окосмяването  на тялото с течение на времето, а някои могат да получат окосмяване на нови места с напредване на възрастта. Лазерните диоди могат да унищожат космените фоликули, но те не са магически – няма да създадат нови и няма да предотвратят растежа на нови космени фоликули с течение на времето.

Митът: Лазерното премахване на космите има еднакъв ефект върху всички типове окосмяване.

Фактите: Космите на всеки човек са различни, затова се консултирайте със специалист, за да определите резултатите, които можете да очаквате за вашия тип окосмяване. Резултатите от лазерното обезкосмяване варират в зависимост от дебелината на косъма, цвета на косата и според типа на кожата ви.Така единственият начин да разберете как вашите собствени косми могат да бъдат засегнати и премахнати чрез лазерно третиране е да получите оценка на специалист.

Митът: Лазерното обезкосмяване не е ефективно за  определени цветове на косъма.

Фактите: Макар че е вярно, че лазерната епилация е по-трудна за червената коса,  днешните висококачествени лазерни системи за епилация са се развили до такава степен,че вече се прилагат и за окосмяване от такъв тип. Бялата и сивата коса обаче няма да бъде премахната чрез лазерно третиране , тъй като тези косми   нямат пигментация.

Митът: Можете да получите постоянно трайно обезкосмяване чрез една дълга сесия  лазерна епилация.

Фактите: Съжалявам, това е чист мит. Невъзможно е да се отървете от целия растеж на космите чрез една единствена сесия епилация. Косата расте в различни цикли и в различен период от време, така че докато премахвате определени косми в една сесия по тялото ви, има други фоликули, които ще покълнат като нови косми на по-късен етап. Най-добрите резултати от лазерната епилация се получават след няколко сесии, когато всеки космен фоликул бъде третиран по време на опитималния му растежа.

Митът: Афро-американските жени не са подходящи за лазерно обезкосмяване.

Фактите: Афро-американските жени имат по-тъмна кожа, която абсорбира повече лазер от по-светлата кожа и затова може просто да се изискват повече сесии. В днешно време,напредъкът в системите за лазерно обезкосмяване дава възможност да използва най-правилното лазерно лъчение според типа и цвета на кожата, за да помогне на афро-американските жени да се насладят на резултатите от лазерното обезкосмяване.

Митът: Не мога да получа ефективни резултати с лазерна епилация, ако съм вегетарианец.

Фактите: Това е един от най-нелепите митове за лазерна епилация. Разбира се, ако някой се храни с продукти, изключително богати на бета каротин (например моркови, сладки картофи, спанак и тиква), кожата на този човек може да е малко по-жълтеникава поради високите нива на бета-каротин в тялото. Когато кожата е жълтеникава, допълнителната пигментация поглъща лазерното лъчение и се получава недостиг на светлина до космения фоликул,т.е. необходими са няколко сесии повече.

Митът: Третирането на косми с лазер причинява изгаряния.

Фактите: Макар че е рядко, може да се получат изгаряния от лазерно третиране на космите, особено ако имате тъмна кожа. Изборът на опитен специалист,както и на професионална система (Elysion Pro) е ключов за вашето здраве.

Митът: Лазерната епилация е твърде болезнена, за да се издържи.

Фактите: Някои пациенти могат да почувстват определен дискомфорт, но е доказано,че третирането с лазерно-диодни системи е най-безболезнения метод за отстраняване на окосмяване в сравнение с всички популярните методи (кола маска,фото-епилация,други);

Митът: Премахване на космите чрез лазерна епилация не е доказано безопасно,а също може да причинява рак на кожата.

Фактите: Безопасността на лазерната епилация зависи от вида на използваната лазерна система. Някои Студия или Клиники за красота може да използват по-евтини лазерни системи, които не са одобрени от FDA (Food and Drug Administration in USA), така че доверете се на по-безопасни системи за обезкосмяване, доверявайки се на специалисти в тази област, за да избегнете проблеми по време и след лазерната епилация.

Освен това, лазерната епилация се използва като ефикасен метод за елиминиране на нежеланoто окосмяване в световен мащаб над 20 години и досега не е известен случай на рак на кожата в резултат на лазерна епилация!

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button