ГРИЖА ЗА ВАШАТА КОСА

hair-care

Наистина е прекрасно усещането, когато се доверите на вашия фризьор-стилист относно грижата за вашата прическа, но също така е изключително важно да третирате и поддържате вашата коса и в къщи, за да не бъде ефекта твърде краткотраен.

Ето някои кратки съвети за грижа за вашата коса преди и след посещение при фризьор:

  • Косата винаги се мие два пъти на едно къпане. При първото измиване се отстраняват мръсотията и прахта, попаднали при всекидневните ви дейности, а  при второто, когато с въртеливи движения вие остранявате себума (естественото омазняване). Именно тогава се случва същинското измиване и е добре да се знае, че суха , порьозна и дехидратирана коса цъфти най-много.
  • Може да  позлвате продукти , които хидратират и  подхранват косата, съдържащи протеини и кератин под формата на маски и шампоани. Пърхота много честно не е проблем на кожата, а на неправилното измиване. Хората, които спортуват ежедневно трябва да използват шампоани за всекидневна употреба. В противен случай могат да дехидратират косъма.
  • Кератиновите връзки се нарушават при всички химически процедури (боядисване, изрусяване), и затова се препоръчват поддържащи продукти, които да свържат отново нишките. Силно се препоръчва прилагане на кератинова терапия.
  • Боядисването с измиване в къщи също може да бъде ключов момент при поддържането на вашата коса. Използването на неправилен измивен продукт с неправилното Ph води до разрушаването на структурата на косъма. Важно е да се консулитирате с вашия фризьор кои шампоани са най-подходящи за вашата коса.
  • Сушенето с четка и сешоар без поставяне на подходящите стилизанти преди това , може да бъде  фатално за вашия косъм. Сресване на мократа коса е също опасно, защото я наранявате и отново  давате предпоставка за увреждане.

Балсама за коса не замества стилизанта, защото има омекотяващи и полезни съставки, но няма термо защита.Термо защитата не позволява топлината от сешоара и пресата да достигнме до косъма.

В „Елмида Бюти“ Ви препоръчваме да се доверите на професионалистите в Грижата за косата , за да имате наистина сияйна коса и перфектен външен вид.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button