Какъв е периодът между отделните терапии при лазерна епилация?

laserna-epilaciq

Поводът да напишем тази статия беше разговорът ни с някои наши клиенти , които са били разочаровани от лазерните технологии за премахване на нежелано окосмяване и по-точно от недостатъчната ефективност на лазерните апарати, дори при тези от най-висок клас. Оказа се всъщност , че времето между отделните терапии в някои Центрове за лазерна епилация е било доста съкратено , вероятно с цел по-бързо завършване на пакетите, но все пак оставям на вас да направите своите заключенията.

Има много теории за лазерната епилация, включително и такива засягащи колко често могат да бъдат правени отделните терапии за постигане на максимално добри резултати. Правилното определяне на времето за лазерна епилация е много по-важно, отколкото бихте могли да си представите.

Защо не мога просто да правя терапия всяка седмица и да получавам резултати по-бързо?

Да, страхотен въпрос – отговорът е прост и същевременно съществен: цикълът на растежа на косата.

За лицето цикълът на растеж е по-бърз, така че обикновено е необходимо да се прилага честота на терапиите през 30 дни. За тялото и горните крайници препоръчваме терапии на всеки 50 дни, а за долните крайници – поне 70 дни. Тъй като при третиране с лазер, с течение на времето растежът на космите се забавя, след приключване на пакета лазерно обезкосмяване (вариращо между 6-10 сесии) ние разтягаме вашите посещения във времето и в крайна сметка ще трябва само да осъществявате „поддръжка“ веднъж годишно , което зависи от вашата кожа и тип окосмяване.

Защо е нужно да има няколко процедури?

Може би най-добре ще стане ясно ,ако знаете повече за етапите в растежа на космите.

Цикъл на растежа на косата

Има три етапа на растеж на космите и лазерната епилация е ефективна само върху космите в първия етап на растеж.

ЕТАПИТЕ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА

Фаза на растеж (Анаген)

Преходна фаза (Катаген)

Фаза на почивка (Телоген)

Анагенът е активната фаза на растеж на космените фоликули. През този етап клетките в корена на косъма се делят бързо, така че косата расте и се простира до косменото стъбло. По време на анагенната фаза космените фоликули са най-възприемчиви към лазерната светлина, защото са богати на протеини (кератин) и меланин. Лазерите работят, като се прицелват в меланина (цвета) в косъма.Фоликулът трябва да бъде унищожен напълно, за да не му се даде възможност да се регенерира.

След завършване на анагенната фаза фоликулът навлиза във фазата на Катаген, когато космите спират да растат. Тази фаза продължава само 2-3 седмици. Около пет процента от космите ни са в тази фаза във всеки един момент.

Последният етап е Телогенът. По това време косъмът започва да се отделя и фоликулът се подготвя да започне нов цикъл. Продължителността на този етап е около 100 дни за здравите фоликули на скалпа, но други области на тялото дните могат да варират. Около 10% от космените фоликули са във фазата на Телоген във всеки един момент.

Време за лазерна епилация

Като се има предвид, че само при Анагена може да се приложи лазерна епилация, разбирате защо не всички косми се третират по едно и също време и защо е важно да приложите пакет от процедури. Броят и времевия интервал между терапиите може да варира в зависимост от  вашия тип окосмяване, възраст, зона на тялото , както и предисторията на третиране на това окосмяване. При всички случаи се препоръчва винаги да правите консултация с нашите специалисти и стриктно да следвате съветите им. Те ще анализират вашия тип окосмяване и ще ви предложат най-подходящия План за третиране на окосмяването , за да постигнете максимални резултати.

За да разберете какъв План е подходящ за вас, резервирайте безплатна консултация  на:

0889 219 239 или на нашата Facebook страница

Елмида Бюти Ви очаква с грижа за Вас!

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button