Как да се грижим за кожата след процедури по лазерна епилация

laserna-epilaciq

Понякога след лазерна епилация може да почувствате лек дискомфорт подобно на леко зачервяване като след  слънчево изгаряне. Поставяне на лед е най-бързия и  лесен начин за намаляване на зачервяването. Може да третирате зоната с лед до 10 минути поне 3 пъти на ден, докато дискомфортът изчезне. Изчакайте поне час, преди да приложите отново ледения или студен компрес. Ако оставите ледения пакет прекалено дълго, това ще ограничи притока на кръв към тази област и ще забави времето за възстановяване.

След това може да намажете с мехлем съдържащ Алое Вера, за да успокои зачервяването. Лесно е да се намери във всяка аптека.Нанесете мехлема Алое Вера директно върху зоната, където сте третирали с лазерна епилация. Изчакайте няколко минути, за да попие в кожата ви. След като гелът започне да изсъхва, можете да премахнете излишния мeхлем Алое Вера с мека, влажна, кърпа. Повторете този процес 2-3 пъти на ден, докато болката, зачервяването и подуването изчезнат.
Аспиринът не се препоръчва след лазерна епилация, тъй като той разрежда кръвта и може да увеличи времето за възстановяване.
Слънчевата светлина може да раздразни третираната зона и евентуално ще увчличи дискомфорта и зачервяването. Най-лесният начин да се предотврати това е да не се излага третираната зона на пряка слънчева светлина. Ако излизате навън, не забравяйте да покриете зоната с дрехи. Ако сте обработвали лицето си, носете шапка, за да осигурите защита от слънцето.
Директното излагане на слънце трябва да се избягва за най-малко две седмици след лазерната епилация, като защитата на кожата може да се подсигури чрез слънцезащитен крем с фактор 30 до 50.
Изкуствените ултравиолетови източници (солариуми) също трябва да се избягват, докато кожата се възстановява.
Горещата вода, сауните и парните стаи трябва да се прескачат най-малко 48 часа след лазерна епилация.Можете да се къпете ,но трябва да се придържате към хладка или топла вода, за да помогнете на зоната да заздравее възможно най-бързо.
Избягвайте силови, тежки упражнения за поне 48 часа след лазерна епилация. Повишаването на телесната температура чрез упражнения също може да раздразни третираната зона.
Можете да поставите овлажнител, предназначен за чувствителна кожа. След лазерна епилация кожата ви ще бъде по-чувствителна от нормалната. Прилагането на овлажнител, предназначен за чувствителна кожа върху третираната зона, ще облекчи сухото усещане, без да причинява допълнително дразнене. Можете да нанасяте овлажнител 2-3 пъти на ден. Просто внимавайте да не дразните третираната зона, като търкате прекалено енергично. 

Избягвайте грима. Ако сте прилагали лазерна епилация на лице, гримът не е подходящ.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button