КОНТУРИРАНЕ НА ТЯЛО

body-contouring

Какво трябва да знаете за терапиите с радиочеста (RF)?!

Подобно на лазерните и LED терапии, радиочестотата (RF) използва енергия, за да стимулира производството на колаген и еластин, но топлинната енергия е по-скоро електрическа, отколкото светлинна. Ето някои интересни факти относно радиочестотата при третиране на тяло и лице.

Влияние върху отпуснатата кожа и целулита

Специалистите-дерматолози разкриват, че радиочестотата е изключително популярна, защото е неинвазивен и относително лек начин за стягане на кожата.

Радиочестотата (RF) е метод, който се прилага все повече през последните години и използва радиочестотна енергия за нагряване на дермата и стягане на кожата, без да уврежда горния слой на кожата.

Не всички радиочестотни машини работят по абсолютно един и същ начин, но по същество всички те използват радиочестотна енергия за стягане на подлежащата структура на кожата и контуриране на лицето, за да създадат твърда, тонизирана и младо изглеждаща кожа. Именно това стягащо действие, предизвикано от засилване на синтеза на колаген и еластин, прави радиочестотата особено подходяща за обработване на отпусната кожа на шия и брадичка, както и за изглаждане на  бръчки по лицето.

Продължителност и третирани зони

Терапията е с продължителност между 20 и 45 минути, като е възможно да имате  малко зачервяване до 24 часа след това в третираната зона. По време на процедурата машина загрява до 38-40 градуса зоната. Зачервяването изчезва най-много след един ден.

Освен за премахване на бръчки и стягане на лице, радиочестотните процедури са изключително ефекасни при изглаждане на стрии и премахване на целулит по тялото.

За разлика от инвазивните методи, специалистите по естетична медицина оценяват третирането с RF, като напълно безболезнен метод, който осигурява равномерност и гладкост на третираната повърхност на тялото. Механизмите на действие включват «насърчаване на мастните клетки да се самоубият» (така наречената адипоцитна апоптоза) след терапия със селективна радиочестота.

Терапиите са особено подходящи за горен и долен корем и вътрешна  и външна част на бедра. По време на сесиите се следи температурата на кожата ви, за да се гарантира, че тя е достатъчно висока, което води до отлични резултати без риск от изгаряне.

Ефект от терапиите с RF

Както повечето неща в този живот, това не е чудодейно лечение и отнема време, за да подейства. Възможно е да не се забележат видими резултати след първа сесия по отношение на контуриране на тялото и стопяване на мазнините. Всички био-стимулиращи лечения, базирани на енергия, естествено изискват курс от няколко сесии (минимум 4 до 6 ) и ще доведат до очаквания резултат постепенно в продължение на няколко месеца. Гледайте на този курс като на присъединяване към процеса «фитнес за кожата» – страхотни резултати рядко се постигат за една сесия.

При правилно проведени терапии, ще започнете да виждате резултати по вашето тяло след около месец.

Противопоказания

Тъй като това е процедура с термично въздействие, вероятно е да предизвика допълнително възпаление и да влоши зачервяването, ако имате розацея, и не е препоръчително, ако имате разширени кръвоносни съдове или капиляри. Както при повечето естетични процедури, също не е подходящо, ако сте бременна или кърмите.

Защо терапиите с Accent Рrime не са евтини?

През последните години апарати, използващи радиочестота RF за стягане на кожа  за домашна употреба започват да стават все по-популярни. Технологията на тези уреди е същата , но ако сте провеждали успоредно терапии в Клиники или центрове , използващи  утвърдени марки апарати в естетичната медицина (като Alma Lasers), ще откриете, че домашния апарат не постига тази температура, която гарантира наистина ефективно топене на мазнини.

Accent Prime на компанията Alma Lasers е единствената в света, комбинираща  технологиите на ултразвук (US) и радиочестота (RF). По този начин  веднага след стапянето на мазнините под въздействието на ултразвука US, чрез радиочестотата RF започва дрениране на тъканта в третираната зона  и увеличаване на циркулацията на кръвта в подкожната тъкан , с което се гарантира отличен и траен резултат при процедури за намаляване на целулит и мастни натрупвания , както и за стягане и подмладяване на кожата.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button