Причинява ли лазерната епилация рак?

laserna-epilaciq

Едно от най-големите заблуждения при прилагането на технологиите за трайно обезкосмяване е свързана с твърдението ,че лазерната епилация е възможно да причинява рак на кожата.

Разглеждайки причинителите на рак по кожата , най-опасни са рентгеновите и гама лъчите, известни като високочестотни йонизиращи лъчения. Източниците за тези йонизиращи лъчения могат да бъдат както природни (радонов газ), така и вследствие на дейности на човека  (производство на ядрена енергия, ренгенография,други).
Когато това йонизиращото лъчение преминава през тялото, това може да причини директно увреждане на ДНК на клетката и потенциално да доведе до рак на по-късен етап.

За разлика от него , лазерната енергия в процедурите за епилация използва нейонизиращо лъчение.
„Светлинната енергия от тези лазери всъщност остава повърхностно, тя остава на нивото на кожата“, заявява д-р Уитни Боу, дерматолог от Ню Йорк пред FoxNews.com. „Тези лазери не причиняват увреждане на ДНК и не причиняват ДНК мутации – рак.“
Импулсите от светлинна енергия, използвани при терапиите на лазерна епилация, са предназначени само за загряване и унищожаване на космените фоликули. Въпреки че някои жени са загрижени за третирането на области от тялото в близост до репродуктивните си органи, експертите твърдят, че няма допълнителен риск.
„Използваната светлина не прониква извън дълбочината на космения фоликул и вътрешните органи по никакъв начин не са засегнати репродуктивните функции на човека“, казва д-р Константин Закашански, гинекологичен онколог в болница „Маунт Синай“.

Разбира се, за най-недоверчивите бихме препоръчали редовно бръснене на зоните с нежелано окосмяване.

За тези от вас, които биха се доверили на най-напредналите технологии, „Елмида Бюти“ предлага решение за трайно обезкосмяване с лазерната епилация на Cocoon Medical – Elysion Pro.

Доказан ефект,напълно безопасен за вашата кожа!

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button