ТЕНДЕНЦИИ В ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ

COVID-19 несъмнено  засегна естетическата индустрия, особено когато става въпрос за лазерна епилация и преки индивидуални процедури с клиенти.

Въпреки временните затваряния на клиники и центрове по време на разгара на пандемията, глобалният пазар на „лазерна епилация“ се очаква да продължава да расте с  до 20 % през следващите 5 години.

В предишните години центровете и клиниките насочваха маркетинга си основно към  жените, но се забелязва тенденция ,че все повече мъже започват да търсят козметични услуги. През 2018 г. едно от проучванията съобщава, че 46% от мъжете премахват космите по тялото си по естетически причини. Например, много мъже смятат, че епилацията подобрява визията им, тъй като може да подчертае мускулите им, особено за тези, които тренират редовно.Популярността на лазерната епилация сред мъжете е особено голяма сред хората занимаващи се активно със спорт, реклама и мода.

Въпреки че първият лазер за епилация с рубин е създаден през 1960 г., едва в края на 90 -те години лазерните технологии стават достатъчно безопасни и ефективни за козметична употреба, а през последните години много хора осъзнаха дълготрайните ползи от лазерната епилация при премахването на нежеланото окосмяване.

Доклад на Grand View Research разкрива ,че тенденциите на пазара са към очакване за растеж сегмента на диодния лазер ,като най-шорокообхватната технология в лазерната епилация, която покрива шестте фототипа на кожата и е доказано най-ефективна и безболезнена. Той ще продължава да бъде с най -голем пазарен дял в сравнение с другите лазерни технологии (Александрид и Nd YAG), като тенденциите са постоянно да се внедряват все по-нови и усъвършенствани диодни лазери с дължина на вълната 810nm.

Много компании разширяват бизнеса си, като вкарват в употреба нови комбинирани машини за лазерна епилация, за да поддържат и увеличат търсенето на процедури за епилация, където едно лазерно устройство съчетава комбинация от дължини на вълните (755,810 и 1064 nm), за да подобри ефективността на епилацията.

Тъй като лазерната епилация ще продължава да набира скорост, очаква се цената на терапиите да намалее, което ще го прави по-привлекателен за потребителите по целия свят.Методите като кола маска и бръснене, все повече ще отстъпват mqsto на новите технологии , тъй като са временно решение на проблема с окосмяването и потенциално могат да доведат до врастнали косми.

Много потребители често се притесняват от потенциалните странични ефекти и рисковете от лазерната епилация, затова за клиентите най -важното е, да бъдат запознати с различните видове лазерни устройства, независимо дали са за козметични, естетически или медицински цели.Доверието между клиента и терапевта е най-добрият знак за утвърждаване на бранда. Клиниките могат  да предложат  най -добрите цени или да имат отлично местополжение, но ако обслужването на клиентите не е на най-високото ниво , това ще бъде в ущърб както на бизнеса ,така и за клиента , който няма да може да се възползва най-добре от предимствата на технологиите.

В «Елмида Бюти» залагаме на пресонален подход към всеки клиент, с грижа и внимание към всеки според неговите нужди и търсения, тъй като доверието към нас е ключовия фактор за успеха.

Можете да ни потърсите по всяко време за консултация по въпроси за лазерна епилация и премахване на целулит на

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button