КАКВО ПРИЧИНЯВА ЦЕЛУЛИТА и защо жените са по-склонни да го получат?

КАКВО ПРИЧИНЯВА ЦЕЛУЛИТА

Целулита се дължи на промени в мастните клетки, които съществуват между колагеновите влакна ,които са като решетката на кожата ви. Мастните клетки „провисват между колагеновите опори“ и така се получава този толкова неприятен за окото ефект.

Една известна причина, поради която жените получават целулит, е генетиката – тя по същество е записана във вашата ДНК. Но отвъд генетиката, разбирането защо някои жени имат повече целулит от други е предизвикателство, като вероятните причини могат да бъдат няколко:

Диета: Експерти отбелязват връзка между храненето с високо съдържание на преработени храни и развитието на целулит. Хората, които ядат повече пълноценни храни (плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постно месо) изглежда има по -малко целулит.

Хормони: Целулитът се среща най -често при жените и почти никога при мъжете – вероятно поради хормона естроген. А при жените целулитът се увеличава с понижаване на нивата на естроген.

Заседнал начин на живот: Разбира се, някои спортисти развиват целулит, но тъй като кръвообращението играе съществена роля при образуването на целулита, много жени развиват целулит поради ниско ниво на кръвообращението.

Бельо:Прекалено стегнатото бельо може да допринесе за това, защото пречи на течностите, циркулиращи през кожата.

Едно от най-големите предизвикателства на жените при грижата им за външния вид е борбата за намаляване на целулита. Представяме ви

9 метода за намаляване на целулит, които не работят

Като се имат предвид ефекта на някои от методите за намаляване на целулит спрямо разходите, на някои от тях може частично да се довери човек ,но някои третирания би трябвало да избягват напълно.

Антицелулитни кремове: Десетки козметични кремове без рецепта се популяризират като ефективен метод за редуциране на целулит. „Съставки като ретиноли, кофеин и растителни екстракти могат да частично да подобрят локалната микроциркулация на кожата,като временно освежат кожата, но бъдете скептични.Целулита, има три основни  аспекта за въздействие: мазнините, плътният колаген и кръвообращението“, казва д -р Бисун.

Масажи: Масажите като цяло са добър подход да почувствате по-добре вашето тяло. Проблемът е, че методът е изцяло субективен и зависи от опита на терапевта, неговата сила, техника. За да постигнете някакъв забележим ефект с намаляване на целулит в определена зона, броя на масажите трябва да се увеличи поне тройно спрямо препоръчителното. При ръчните масажи липсва затоплящия ефект, който най-много въздейства на топенето на мазнините.

Специализирани облекла: Специализираните облекла, често наричани „масажни дрехи“ или „компресиращи дрехи“, са разработени и се популяризират като начини за справяне с целулита. Колко дълго траят тези ефекти може да зависи от индивидуалната употреба и качеството на тези облекла.

Процедури с масажори и вендузи: Устройствата често се наричат ​​„целулитни масажори“- те се търкалят или смучат кожата и, поне на теория, увеличават кръвообращението. „ Тези устройства дават някои подобрения, но по-скоро резултатите са кратковременни и зависят от устройството, настройките, техниката, пациента“, предупреждава д-р Макданиел.

Липосукция: На пръв поглед изглежда, че едно премахване на излишните мазнини би решило проблема, но това не е така с целулита. „Липосукцията е предназначена за извайване или контуриране на тялото“, посочва д-р Бисун. За съжаление, един от възможните страничните ефекти на липото е потъмняване на кожата в третираното място.

Криолиполиза: Известна още като „замразяване на мазнини“, това неинвазивно лечение включва охлаждане на телесните мазнини за разграждане на мастните клетки. Резултатите са смесени и Американската академия по дерматология твърди, че макар да е ефикасно за премахване на малки “джобове” с нежелана мазнина, този метод не гарантира пълно премахване на целулита.

Отслабване: Отслабването, в общия случай е много полезно, но всъщност може да влоши целулита.Ако загубата на тегло е значителна, може да се окажете с „излишна“ кожа -отпусната кожа, която може да накара целулита да изглежда по – забележим.

Промени в начина на живот: Като цяло е добра идея да започнете да се храните по-здравословно и да спортувате. Тези промени сами по себе си не могат да премахнат напълно целулита, но външния вид на кожата би могла да се подобри.

Хидратацията: Хидратирането не бори целулита , но е добре да се прави. Това ще ви помогне да изглеждате и да се чувствате по -добре, дори и с целулит.

Добрата новина за страдащите от целулит е, че учените по целия свят  работят усилено, за да намерят решение. Предизвикателството е да се прави разлика между терапии и методи, които осигуряват временно подобрение, и такива, които могат да променят целулита на структурно ниво.

Един от най-успешните методи за борба с целулита е прилагането на антицелулитни терапии с Accent Prime на Alma Lasers® , където се комбинират успешно технологиите ултразвук и радиочестота като резултатa е забележителен и най-важното ДЪЛГОТРАЕН до 2 години – гарантирано от учените на Alma Lasers. Освен намаляване на обиколката чрез топене на мазнините с ултразвук, радиочестотата стяга кожата и я прави да изглежда свежа и стегната.

За повече информация може да се обадите на

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.
Call Now Button